Jak si doma připravit lahodnou a rychlou večeři? Přinášíme vám tip na bramborová-hráškové pyré s pečeným tofu a dušeným kadeřávkem:

V nedávném příspěvku na instagramu brawo_life_cz jsme vám přinesli tipy na veganské večeře na celý týden a protože měli velký úspěch, přepsali jsme recepty i sem na blog:

Budeme potřebovat:

brambory, mražený hrášek, neslazené rostlinné mléko, uzené tofu, černý pepř, grilovací koření, listovou zeleninu /kapustové listy, kadeřávěk, mangold nebo špenát../, sůl.

Postup:

1.Dáme vařit brambory a těsně před uvařením k nim přidáme mražený hrášek. Brambory pokud jsou z dobrého zdroje, nemusíte loupat, stačí je pořádně umýt.

2.Dále nakrájíme bílé tofu na kostičky a obalíme ho v grilovacím koření. Dáme péct na 15 min na 180 stupňů do trouby.

3.Brambory a hrášek slijeme, přidáme trochu mléka, sůl a rozmačkáme je do krémové bramborové kaše.

4.Listovou .zeleninu podusíme na troše vody na . pánvi nebo můžeme použít i . čerstvý salát.

Poměry si upravte podle toho, kolik porcí budete připravovat.

Kdyby jste si chtěly recept uložit ve formě fotky, můžete tak udělat tady:

Sdílejte: