Jak si doma připravit lahodnou a rychlou večeři? Přinášíme vám tip na bramborová-hráškové pyré s pečeným tofu a dušeným kadeřávkem:
V nedávném příspěvku na instagramu brawo_life_cz jsme vám přinesli tipy na veganské večeře na celý týden a protože měli velký úspěch, přepsali jsme recepty i sem na blog:
Budeme potřebovat:
brambory, mražený hrášek, neslazené rostlinné mléko, uzené tofu, černý pepř, grilovací koření, listovou zeleninu /kapustové listy, kadeřávěk, mangold nebo špenát../, sůl.
Postup:
1.Dáme vařit brambory a těsně před uvařením k nim přidáme mražený hrášek. Brambory pokud jsou z dobrého zdroje, nemusíte loupat, stačí je pořádně umýt.
2.Dále nakrájíme bílé tofu na kostičky a obalíme ho v grilovacím koření. Dáme péct na 15 min na 180 stupňů do trouby.
3.Brambory a hrášek slijeme, přidáme trochu mléka, sůl a rozmačkáme je do krémové bramborové kaše.
4.Listovou .zeleninu podusíme na troše vody na . pánvi nebo můžeme použít i . čerstvý salát.
Poměry si upravte podle toho, kolik porcí budete připravovat.
Kdyby jste si chtěly recept uložit ve formě fotky, můžete tak udělat tady: