25 min EXPRESS – 15 (video)receptů do 25 minut zDARma 

👉🏻 Kolik času z našeho dne jsme ochotni věnovat přípravě jídla?
👉🏻 Je to přímo úměrné našemu zdraví?
👉🏻 A věděli jste, že příprava jídla nemusí být zdlouhavá a vy nemusíte trávit hodiny denně u sporáku? Jak to?

Uvědomili jsme si, že v kuchyni netrávíme mnoho času přípravou jídel, a přesto máme doma čerstvé a rychle připravené jídlo každý den.
Tak jsme si přípravy i samotné vaření zkusili stopnout a tady je výsledek 😍🙌🏻

Snídani máme hotovou za méně než 10 minut, protože často jíme smoothie bowl nebo smoothie (vyzkoušejte tyto recepty), oběd a večeři máme do 25 minut. A právě tyto recepty naleznete v dnešním článku. Jídla jsou sestavena ze zeleniny, luštěnin, obilovin, semen a ořechů. U receptů vždy naleznete link na videorecept na YouTube, EXTRA TIPY a alternativy /pokud máte alergie/.

TAK JDEME NA TO! 🤩


Pokud byste chtěli ještě více receptů, prohlédněte si naše E-BOOKY nebo videa na YouTube, kde Vám ukazujeme náš jídelníček během CELÉHO týdne v PRVNÍ ČÁSTI a ve DRUHÉ ČÁSTI. A teď už pojďme na samotné recepty.

1/15 Udon nudle s lilkem a černými fazolemi

  • balíček (nebo dva, podle porcí) udon nudlí
  • 1 lžička miso pasty
  • 1 lžička gochujang pasty (nebo jakékoli chilli pasty máte doma)
  • 1 lžíce sojové omáčky (značka Kikkoman nebo Tamari, né Maggi!)
  • 1 menší červená cibule
  • 1/4 malého bílého zelí
  • 1 větší nebo 2 menší lilky (já mám ve videu podlouhlé asijské lilky, které jsou menší)
  • 1 hrnek (cca 200 ml) uvařených černých fazolí (nebo jakékoliv máte k dispozici, já si luštěniny vařím jednou za 2 týdny a dávám po porcích zamrazit a když potřebuji, tak je jen vyberu z mrazáku a použiji k jídlu)
  • koriandr, mladá cibulka nebo bylinky podle chuti ️

POSTUP:
Do hrnce nebo hlubší pánve si dejte buď olej, vodu nebo třeba stejně jako já nálev z oliv 😁 Ano, asi to zní divně, ale nikdy nevylévám nálev v oliv, nakládané zeleniny a ani z kyselých okurek. Vždy ho nějak zpracuji. Dodá jídlu zajímavou chuť a slanost. Ale pokud nemáte, tak použijte kokosový olej a pokud vaříte bez oleje, tak klidně jen vodu. Dále v nálevu/oleji/vodě rozmíchejte miso pastu (pokud nemáte, nevadí) a gochujang pastu (nebo chilli pastu dle vašeho výběru), přidejte nasekanou cibuli, poté na kostičky nakrájený lilek, zamíchejte, přidejte vodu tak, aby se zelenina uvařila a zakryjte pokličkou. Mezitím si uvařte udon nudle podle návodu. Zde se meze nekladou a namísto udon můžete použít široké rýžové nudle, ale klidně i špagety, jiné těstoviny, kuskus nebo další obiloviny jako rýže, bulgur, quinoa. Tato máčka s lilkem se hodí prostě ke všemu. Dobrou chuť! 😍

Videorecept najdete ZDE

2/15 Extrémně rychlá a krémová rajčatová polévka

Mírně upravený recept z knihy 21 dní kě změně (na 2 porce):

  • 6 středních rajčat
  • 2 sušená rajčata v oleji + 1 lžíce oleje
  • 1 červená paprika
  • 2 střední mrkve
  • 2 stroužky česneku (já ve videu používám česnekovou pastu)
  • hrst kešu ořechů (nemusí být, ale já je do gazpacho polévky někdy dávám kvůli krémové konzistenci)
  • sůl, černý pepř, sušený oregano a čerstvá bazalka

POSTUP:
Kešu ořechy si spaříme v misce horkou vodou a necháme ve vodě cca 5 minut. Všechnu zeleninu kromě bazalky si omyjeme, očistíme a dáme do mixéru spolu se sušenými rajčaty, olejem, kešu (scedíme) a se 150 ml vody (pokud bude později potřeba, tak přidejte během mixování) a vše spolu mixujeme do hladkého krému. Pokud máte mixér BRAWO Life, zvolte si program ohřev pokrmu a mixujte 4 minuty. Potom mixér vypněte. Pokud máte jiný mixér a chcete polévku teplou, mixujte dohladka a krém pak dejte do hrnce a zahřejte. Polévku dáme do talíře nebo misky, ozdobíme čerstvou bazalkou a jíme s krekry nebo pečivem. Dobrou chuť ☺️

Videorecept nájdete ZDE.

3/15 Netradiční rizoto se dvěma druhy rýže, tempehem a zeleninou

  • 1/2 hrníčku bílé a 1/2 hrníčku hnědé rýže (250 ml hrnek)
  • 1 tempeh (dle vašeho výběru, např. marinovaný, smažený, ochucený apod.)
  • 4 lžíce kvalitní sójové omáčky (Kikkoman, Tamari)
  • jakákoliv zelenina, kterou máte doma (já jsem použila mrkev, bílou ředkvičku daikon a papriku), použít můžete cibuli, rajčata, cuketu, lilek, brokolici, dýni, květák a další
  • 2 velké hrsti baby špenátu (nebo mražený špenát)
  • cca 100 ml kokosové smetany (nebo jiné rostlinné smetany či jogurtu)

POSTUP:
Rýži si několikrát propláchneme. Poté dáme do hrnce 1 hrnek rýže a 1 a 1/2 hrníčku vody a dáme vařit na nejmenší plamen. Ve vedlejším hrnci si opečeme tempeh se sójovou omáčkou tak, aby byl křupavý, přidáme nakrájenou zeleninu s trochou vody, chvíli podusíme a přidáme kokosovou smetanu a necháme uvařit. Když je rýže uvařená, přidáme ji k zelenině s tempehem, zamícháme, dosolíme, dokořeníme (sůl, pepř, sušené italské bylinky,..), vypneme oheň, do hrnce dáme navrch špenát a na pár minut zakryjeme pokličkou, špenát zamícháme do jídla a podáváme 👍🏻

Videorecept najdete ZDE

4/15 Dýňové kari s kokosovým mlékem, tofu a žlutým hrachem

MARINÁDA NA TOFU (na 1 blok tofu):

  • 3 lžíce kvalitní sójové omáčky (Kikkoman, Tamari)
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička grilovacího pepře
  • 1 lžička dijon hořčice
  • chilli nebo něco pikantního, pokud ho máte rádi stejně jako my 🌶️

POSTUP:
Tofu nakrájíme na kostičky, dáme do marinády, promícháme a necháme marinovat hodinu, dvě ale klidně i celý den v chladničce. Tofu dáme na pečící papír a pečeme 10 minut na 200°C
KARI:
Dýni nakrájíme na plátky nebo kostičky, uvaříme doměkka ve vodě, přidáme kokosové mléko a kari pastu nebo kari koření, sůl, k tomu si uvaříme rýži, pohanku, rýžové nudle nebo cokoliv Vám chutná. My jsme k tomu měli mix hnědé rýže, pohanky a žlutého hrachu. To vše jsem připravovala jeden den, a pak to odložila do chladničky. Tak mám po ruce vždy uvařené luštěniny nebo obilniny. Pokud vím, že něco nesníme do 3-4 dnů, zamrazím to a pak jen rozmrazím v hrnci (mikrovlnku nemáme). K tomu podáváme mungo klíčky naklíčené doma. Dobrou chuť! 🤩

Videorecept najdete ZDE

5/15 Tortilla s kešu-špenátovou omáčkou, cizrnou a zeleninou

BAZALKOVÁ OMÁČKA: Všechny ingredience níže dáme společně do mixéru s trochou vody, aby se nám to lépe mixovalo.

  • 1 hrnek kešu (namočených na 1h ve vodě/hrnek 200ml)
  • hrst čerstvé bazalky (já dávám i hrst baby špenátu😉)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL lžíce lahůdkového droždí (ne droždí na pečení!)

POSTUP:
TORTILLU opečte na pánvi z obou stran, nařežte (jako ve videu) a natřete bazalkovou omáčkou. Na jednu hromádku dáme čerstvý salát, na druhou uvařenou cizrnu (nebo jinou luštěninu/hummus), na další hromádku mrkev/ co máte rádi a co Vás napadne 😁 Složte tortillu podle videa a můžete ji klidně ještě zapéct na pánvi.

EXTRA TIP:
Pokud vám nevyhovuje bazalková omáčka, na webu brawolife.cz si vyberete z téměř 40 dalších pomazánek, pest a omáček 👍🏻

Videorecept najdete ZDE

6/15 Brokolicovo-bramborový krém plný bílkovin

  • 4 střední brambory
  • 1/2 velké brokolice
  • 1 cibule
  • 1/2 bílého tofu
  • sušené bylinky, sůl, lahůdkové droždí

POSTUP:
Uvařte brambory, brokolici (pokud máte již uvařenou nebo použijete mraženou, tento krok vynechte) a cibuli doměkka. Uvařenou zeleninu dejte společně s trochou vody z vaření do mixéru spolu s polovinou bílého tofu, solí, droždím a bylinkami a rozmixujte do hladkého krému. Podle potřeby přidejte vodu. Tak a polévka je hotová, takhle  jednoduché to je 😍

EXTRA TIPY:

  • TIP 1: Když přidáte méně vody, vznikne úžasná omáčka (na těstoviny, k tofu, tempehu, grilované zelenině).
  • TIP 2: Nechte polévku vychladnout a zamrazte ji. Skladujte v chladničce maximálně 2 měsíce a kdykoli ohřejte v hrnci.
  • TIP 3: Přidejte do polévky po rozmixování jakoukoliv zeleninu (hrášek, kukuřici..) nebo luštěninu (uvařenou).

Videorecept najdete ZDE

7/15 Pečená zelenina s pohankou a fazolemi s překvapivým dresinkem

Fazole i pohanku si můžete samozřejmě uvařit čerstvé, já ukazuji příklad, jak to dělám dopředu a pak vyberu zamražené 👍🏻

Na plech dám cibuli, červenou řepu a květák s trochou soli a grilovacím koření a dám péct na 200 °C na cca 13-15 minut. Použít můžete jakoukoli vaši oblíbenou zeleninu (dýni, brokolici, lilek, papriky..)

Dressing na 1 porci – ingredience níže všechny společně zamíchat:

  • 2 lžičky tahini (sezamová pasta)
  • 3 lžíce vody z kyselých okurek (pokud nemáte rádi, pejdejte jen tělou vodu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • trocha soli

Navrch jsem přidala ještě mix semínek (slunečnice a dýně) pro extra křupavost a jako doplnění dalších vitamínů a minerálů ☺️

Videorecept najdete ZDE

8/15 Čokoládový chlebíček, který chutná jako Vánoce

  • 250 ml hrneček vlašských ořechů
  • 250 ml hrneček lískových oříšků
  • 10 medjool datlí (nebo 15 menších datlí)
  • 4 PL RAW kakaového prášku
  • 1 tabulka veganské čokolády (nebo hořké čokolády)
  • 2 PL  goji (nebo hrozinek)
  • 1 ČL škorice
  • kvalitní vanilková esence nebo čerstvá vanilka

POSTUP:
Nasucho si rozmixujte ořechy na mouku a dejte je do misky, přidejte kakao, goju i skořici. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu, mezitím zbavte datle pecek (v případě, že pecky obsahují) a dejte je do mixéru společně s trochou vody, vanilky a mixujte dohladka. Datle přidejte do misky a vypracujte rukou těsto. Následně těsto vtlačte do menší formy vystlané pečícím papírem, polejte čokoládou a dejte ztuhnout do ledničky. Mňam! 😍

Videorecept najdete ZDE

9/15 Kešu pomazánka /né jen na chleba!/

  • 1 hrnek kešu (hrnek o objemu 200 ml), kešu si buď namočte dopředu do vody na 15 minut nebo spařte horkou vodou, to pomůže, aby byly ořechy lépe stravitelné a měkčí
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (kdo zvládne, dejte klidně i dva 🧄)
  • sůl podle chuti
  • voda dle potřeby (cca 150 ml)

POSTUP:
Proceďte kešu a vložte do mixéru společně se všemi ostatními ingrediencemi a mixujte do hladkého krému, pokud je potřeba, malým horním otvorem na mixéru přilévejte vodu, pomazánku skladujte v chladničce v uzavřené nádobě a zpracujte do 4 dnů.

EXTRA LAHODNÉ TIPY 💚

  • Pomazánku si vychutnejte tak, jak je v receptu nebo do mixovacího procesu přidejte 2 lžíce lahůdkového droždí a máte pomazánku se sýrovou příchutí!
  • Příchutě si můžete přidávat podle sebe, chilli, kari koření, čerstvou bazalku, sušené oregano, je to jen na Vás a díky tomu bude pomazánka vždy chutnat jinak.
  • Pokud máte trochu více času, po rozmixování a odložení pomazánky do skla, přidejte i lžičku vody z nepasterizovaného kysaného zelí, jemně (dřevěnou) lžičkou promíchejte, zakryjte utěrkou, dejte na noc na linku (na teplejší místo, ale mimo sluneční paprsky) a druhý den (cca mezi 8-12 h) máte stejně skvělou pomazánku, ale navíc FERMENTOVANOU!
  • Udělejte tuto nátěrku hustší (přidejte méně vody) a máte luxusní dip k nakrájené zelenině nebo krekrům.
  • Tuto pomazánku můžete použít i jako omáčku na těstoviny (připravte ji řidší a přimíchejte do těstovin).
  • Tuto pomazánku můžete dát i mezi plátky brambor a zapéct ji (chová se jako smetana).

Videorecept najdete ZDE

10/15 Těstoviny s “nesýrem”

  • bezvaječné těstoviny podle vlastního výběru (za nás jsou nejlepší kolínka)
  • 2 střední mrkve
  • 1 malý batát (sladká brambora)
  • 1 menší cibule
  • V původním receptu v našem E-BOOKU je 1/2 blok bílého tofu, avšak pokud nemáte, můžete stejně jako já použít hustou kokosovou smetanu /z tetrapaku/ cca 150 ml/15 lžic
  • 4 lžíce lahůdkového droždí (neaktivní droždí koupíte ve zdravé výživě, má oříškovo-sýrovou chuť)
  • sůl

POSTUP:
Těstoviny uvaříme podle návodu. Batát a cibuli si oloupeme a spolu s mrkví nakrájíme na kostičky a dáme vařit do měkka. Když je zelenina uvařená, dáme ji do mixerů spolu s tofu nebo kokosovou smetanou (může být i mandlová/sójová smetana), solí a lahůdkovým droždím. Mixujeme do krémové konzistence, spojíme omáčku s těstovinami a jídlo máme hotové! 🤩 .

DALŠÍ EXTRA tipy od Julky 💚

  • Tato omáčka je dokonalá, protože se dá použít na mnoho způsobů! Nechte ji ztuhnout a použijte jako dip ke krekrům, chipsům nebo zelenině.
  • Když do něj přimícháte agar (želatinu z řas) a necháte ztuhnout v nádobě, vznikne vám náhodný “sýr”!
  • Tuto omáčku si můžete dát i na zeleninu, nejlépe na brambory a zapéct v troubě – mňam!
  • Když tuto omáčku uděláte řidší (přidáte víc vody), tak mále luxusní “sýrovou” polévku.
  • Nemusíte si ji dávat pouze na kolínka, využijte jakékoliv těstoviny vaší preference.
  • Omáčku nechte ztuhnout a natřete si ji na pečivo, klidně si to pečivo můžete i zapéct 😍
  • Omáčku si dejte zamrazit do přihrádky na led a kdykoliv ohřejte a znovu použijte (nejdéle však uskladňujte 4-6 měsíců)
  • Toto jídlo je velmi vděčnou variantou pro děti, těstoviny má ráda většina dětí a ani nebudou vědět, že jí něco tak zdravého 😁☺️

Videorecept najdete ZDE

11/15 Mrkvová kari omáčka jako z Indie

  • 6 větších mrkví
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce hustého rajčatového protlaku
  • zarovnaná lžíce tandoori masala a garam masala
  • vrchovatá lžíce lahůdkového droždí
  • sůl a chilli (kdo má rád)

POSTUP:
Mrkev si omyjte a nakrájejte na menší kousky, stejně tak i cibuli a dejte vařit. Po uvaření dejte mrkev i cibuli do mixéru spolu s trochou vody z vaření a veškerým pepřem. Rozmixujte dohladka, cca 4 minuty (budete potřebovat kvalitní mixér který zvládne mixovat i horké potraviny do krémové konzistence a to mixér BRAWO Life rozhodně je – odolná tritanová BPA free nádoba dovoluje mixovat horkou zeleninu bez problémů.) Na pánvi si osmahněte na plátky nakrájené žampiony, uzené tofu a mladou cibulku nebo vaše oblíbené bylinky. Použít můžete olej nebo směs poduste na troše vody z vaření mrkve. Stačí jen osolit, uzené tofu tomu dodá dostatek chuti. K tomu přidejte rýži nebo jinou obilninu a jídlo je hotové! 🙌🏻

EXTRA TIP: Můžete k mixování přidat více vody z omáčky a máte luxusní hustou indickou mrkvovou polévku! K tomu chlebíček nebo naan.

Videorecept najdete ZDE

12/15 Čočkovo-batátová polévka, která zahřeje na duši

  • 2 střední batáty (sladké brambory)
  • 1 menší hrnek červené čočky /cca 100 g/
  • 2 stroužky česneku
  • bílá část z jarní/mladé cibule (může být i klasická)
  • nálev z kyselých okurek
  • sůl, sladká paprika, pepř, celý kmín

POSTUP:
Cibulku nebo cibuli, prolisovaný česnek, oloupané a na kostičky nakrájené batáty dejte do vody spolu s vodou z kyselých okurek (množství si upravte podle velikosti polévky, nálevu dejte raději méně, vždy jej později můžete ještě přidat, na tento menší hrnec jsem dala cca 200 ml nálevu). Také přidejte sůl, papriku, pepř a kmín. Nechte brambory uvařit, přidejte čočku, která se nemusí dopředu namáčet (můžete přidat jakoukoli luštěninu, cizrnu i fazole – v tomto případě ale musíte použít už uvařenou luštěninu) a nechte převařit. Polévka je hotová, dobrou chuť! 🙏🏻

EXTRA TIPY 💚

  • Na konci vaření můžete rozmixovat a mít tak krémovou verzi.
  • Samozřejmě si můžete batáty zaměnit za klasické brambory a čočku za fazole nebo cizrnu. Pokud nevaříte luštěniny doma, můžete použít ty z konzervy.
  • Do této polévky se skvěle hodí chilli nebo kajenský pepř, takže pokud máte rád/a pálivé, šup tam s tím 🌶️
  • Pokud byste měl/a, přidala bych nakrájené sušená rajčata v oleji, skvěle chutnají, dodají perfektní aroma, ale jsou i efektivní, neboť vitamín A z batátů se rozpouští v tucích.
  • Přidáte-li více brambor a více čočky než vody a polévka vám zhoustne, můžete si k tomu uvařit rýži/ pohanku/bulgur/těstoviny a máte výborné a nutričně skvělé hlavní jídlo.
  • Tuto polévku děláme často s různými obměnami, např. přidám na kostičky nakrájené uzené tofu nebo kysané zelí.

videorecept najdete ZDE

13/15 Bazalkové penne jako od Itala

Na omáčku:

  • 1 hrnek (objem 200 ml) kešu (nebo levnější verze: slunečnicová semínka)
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • + já jsem ještě přidala mladou zelenou cibulku a lahůdkové droždí (je to neaktivní droždí a má oříškovo-sýrovou chuť)

POSTUP:
Kešu si namočíme do horké vody na 15 minut. Mezitím uvaříme těstoviny (můžete použít těstoviny podle chuti, pšeničné, rýžové, bezlepkové, luštěninové, shirataki – já jsem použila bezvaječné semolinové penne). Kešu slijeme a dáme do mixéru spolu s hrníčkem čisté vody (můžete použít vodu z vaření těstovin), přidáme sůl, česnek, bazalku a lahůdkové droždí (pokud máte) a vše spolu rozmixujeme. Pokud je omáčka hustá, přidáme vodu, je-li řídká, přidáme o trochu více kešu. Lepší je přidávat vodu do mixování postupně, aby nebyla omáčka příliš řídká. Omáčku dáme znovu do hrnce a zahřejeme. Těstoviny scedíme, přidáme do hrnce k omáčce, zamícháme, popřípadě dosolíme. Dáme na talíř a dozdobíme čerstvou bazalkou 🌿

EXTRA TIPY:

  • Do omáčky jednoduše schováte i další zeleninu jako čerstvý špenát nebo brokolici na páře.
  • Tuto omáčku nemusíte použít jen na těstoviny! Připravte si rýži, pohanku, jáhly, quinou např. s tofu a omáčku nalijte navrch a máte další skvělé jídlo!
  • Pokud Vám zůstane omáčka, schovejte ji do chladničky a druhý den, když trochu ztuhne, si ji můžete namazat na chleba jako kešu-bazalkovou omáčku nebo ji použít jako dip k pečené zelenině/krekrům.
  • Pokud nemáte doma/nemáte rádi bazalku, rozmixujte tam čerstvý koriandr a hned máte jinou omáčku!

Videorecept najdete ZDE.

14/15 Rýžové rolky s domácí arašídovou omáčkou

  • kulatý rýžový papír
  • zeleninu dle výběru (mrkev, bílá ředkev, okurka, cuketa, paprika, červený zelí..)
  • tofu (bílé, uzené, marinované..) nebo tempeh (uzený, marinovaný..)
  • tenké rýžové nudle (nemusí být)
  • sezam (bílý nebo černý)
  • arašídové máslo (neslazené a nesolené)
  • kvalitní sójovou omáčku (ne Maggi 😁🙏🏻)
  • chilli pastu nebo chilli pepř
  • sezamový olej

POSTUP:
Nudle si spaříme horkou vodou nebo je připravíme podle návodu, přecedíme, pořádně promyjeme pod studenou vodou, necháme okapat a promícháme s kapkou sezamového oleje. Zeleninu dle výběru si nakrájíme nebo škrabkou naškrábeme na co nejtenčí pásky. Rýžový papír si navlhčíme rukama z obou stran (nenamáčejte ho přímo do vody, jinak vsákne hodně vody a bude se trhat) a dejte jej na pracovní desku. Tempeh nebo tofu nakrájíme na plátky a opečeme na sucho na pánvi nebo na troše sójovky (pokud máte tofu natural). Do středu nasypeme trochu sezamu a začneme pokládat na pásky (podélně) nakrájenou zeleninu, opečené uzené tofu (nebo tempeh), rýžové nudle a špenát nebo jinou listovou zeleninu. Rolky srolujeme podle návodu na videu a poklademe na talíř. Chcete-li, můžete rolky potřít trochou oleje a opéct na pánvi tak, aby křupaly, ale my je máme rádi takto čerstvé a studené ☺️

ARAŠÍDOVÁ OMÁČKA:
Do misky dáme 2 lžíce arašídového másla, přidáme lžíci kvalitní sójovky, chilli pepř nebo pastu, 3 lžíce horké vody a vše spolu opatrně promícháme, vody přidávejte podle potřeby a konzistence je jen na vás (řidší/hustší)!

Videorecept najdete ZDE

15/15 Nejrychlejší hráškový krém na světě

  • 1 hrnek (objem 200ml) mraženého hrášku
  • 1/2 hrníčku mandlí (namočit ve vodě na 15-20min)
  • 1 stroužek česneku
  • pár lístků bazalky
  • sůl
  • voda

POSTUP:
Hrášek rozmrazíme v teplé vodě, dáme ho do mixéru spolu s mandlemi (které předtím přecedíme), česnekem, solí, vodou (cca 1/2 hrníčku) a bazalkou. Vše rozmixujeme do hladkého krému (takže čím více přidáte vody, tím méně krémová bude polévka).
👉🏻 A jak docílit, aby byla polévka teplá? Mixér BRAWO Life má program *ohřev pokrmu*, který trvá 8 min, ale já ho vypínám ručně již po 3-4 minutách. Polévka je příjemně teplá (ale pořád raw), má cca 45-50°C. Vždy chytím nádobu mixéru a když je teplá, mixér vypnu. Polévku si vychutnejte např. s opečenými semínky (len, slunečnice, dýňová semínka), s pečivem, krutony nebo si k ní dejte rýži, pohanku, těstoviny, je to POUZE NA VÁS 💚

Videorecept najdete ZDE

Sdílejte: